'Mijn creatieve goesting borrelt terug', getuigt Greet

02/01/2023

Naar aanleiding van haar expo in 'De Bottelarij' te Wellen, getuigt Greet Jaspers wat Creatieve Loopbaanbegeleiding en Vedic Art haar in de voorgaande 4 jaren gebracht hebben onder mijn begeleiding.

@Greet Jaspers (volg haar via Facebook of beeld.be)
Proficiat Greet met je mooie expo en groeipad. Je hebt dat uiteindelijk zelf neergezet!
Veel succes én plezier met deze nieuwe stap en ervaring.
Enjoy! Eliane

Wat een moment, wat een evolutie."  - Greet getuigt

Abstract - Greet Jaspers
Wie had dat ooit gedacht.
Ik zeker niet, en toch voelt het juist aan.

Ik herinner me nog dat ik als jong meisje stiekem met mijn zakgeld naar de kunstenaarswinkel ging. Ik kon uren in die winkel rond snuisteren. Al die kleuren, texturen en verschillende materialen gaven me een rustig gevoel. Ik kon daar zo van genieten. Mijn eerste aankoop was een schetsblok, wat houtskool en 2 pastelkrijtjes.
 
Ik kom uit een ingenieursfamilie, waar creativiteit pas gewaardeerd wordt als het praktisch en nuttig kan zijn, wanneer het een doel dient. Ik ben niet professioneel geschoold, mijn werken zijn abstract, gevoelsmatig en hangen decoratief aan de muur. Need I say more?
 
Om dan nu voor de eerste keer met mijn werken naar buiten te komen en ze tentoon te stellen. Wat een moment, wat een evolutie. Het kleine meisje in mij zingt en danst in het rond. 

Evenwicht vinden als een koorddanser

Eliane kwam op mijn pad in een moeilijke periode in mijn leven. Tientallen jaren van rationeel en verstandig zijn hadden niet kunnen voorkomen dat ik op een donkere plek was aanbeland. Mijn buikgevoel is op keerpunten in mijn leven steeds zeer sterk aanwezig geweest. Niet dat ik ernaar luisterde maar ik voelde zoveel weerstand en spanning bij de gedachte gewoon verder te doen zoals altijd. Wat ben ik blij dat ik toen naar mijn gevoel gehandeld heb.

Loopbaanbegeleiding,
de zoektocht naar jezelf is altijd de moeite waard.

Toen ik tijdens mijn zoektocht naar loopbaanbegeleiding op Eliane haar website botste, sprak haar aanpak als wandelcoach mij aan. Ik nam een sprong in het onbekende en koos voor haar visie die mij een goed gevoel gaf. Het is geen gemakkelijk traject geweest.

"Durven eerlijk zijn met jezelf
en leren vertrouwen op je buikgevoel vergt veel moed
en gaat gepaard met vallen en opstaan."

Buiten je comfortzone gaan, grenzen verleggen, opzoek gaan naar jezelf, is geen pijnloos proces. Durven eerlijk zijn met jezelf en leren vertrouwen op je buikgevoel vergt veel moed en gaat gepaard met vallen en opstaan. Een evenwicht vinden tussen de rationele en gevoelsmatige delen van mijzelf, voelde als koorddansen.

 
Maar Eliane haar stille stuwende kracht en overtuiging dat de zoektocht naar jezelf altijd de moeite waard is, heeft me in gang gezet. Haar geloof in mij was er, toen ik dat nog niet voor mijzelf kon. Haar steun en kracht waren groot, toen ik dat nog niet voor mijzelf kon.

Vedic Art, de creatieve goesting borrelt weer in mij op.

greetJaspers-vedicARt-Bronkracht
Langzaamaan borrelde de creatieve goesting weer in mij op. Eerst door het creatieve “huiswerk” tijdens mijn loopbaantraject, daarna door workshops te volgen bij Eliane.  
 
Ik bleef tijdens het schilderen worstelen met loslaten van mijn hoofd en creëren vanuit mijn gevoel. Tot ik deelnam aan de workshop Vedic Art.
De 17 principes van Vedic Art bieden elk op hun manier een toegangspoort naar je gevoelswereld. Dit samen met af en toe praktische of technische tips van Eliane, blijkt voor mij de gouden combinatie te zijn.

Expo Greet Jaspers in De Bottelarij, Wellen

VedicArt-expo-greetJaspers
Mijn vier schilderijen die ik in de maand januari 2023 tentoonstel in De Bottelarij in Wellen, zijn allemaal opgestart tijdens de workshop Vedic Art. Eliane weet als geen ander een veilige omgeving te scheppen waar gelijkgestemde zinzoekers zoals mijzelf zonder oordeel en in alle vrijheid kunnen ontplooien.
 
Hoe symbolisch is het dan ook dat mijn eerste werken een plaats krijgen in De Bottelarij. Een eetcafé en exporuimte in een prachtig pand, maar wat het nog mooier maakt is dat De Bottelarij en AKSI kansen geven aan mensen. Zij zetten in op duurzame tewerkstelling, co-creatie en samenwerking met de lokale gemeenschap.
 
Ik ben enorm dankbaar voor de kansen die ik krijg en voor de mensen die mij steunen en in mij geloven. Ik op mijn beurt probeer door te geven hetgeen ik ontvang. Ik hoop met mijn verhaal en schilderijen anderen te inspireren en raken.
 
Op zondag 8 januari vanaf 10u zal ik aanwezig zijn op het heerlijke kunstenaarsontbijt. 
Volwassenen betalen 25 euro, kinderen jonger dan 12 jaar betalen voor 15 euro voor deelname aan het all-in ontbijtbuffet.
Schrijf hiervoor in via info@debottelarij.be

Tot op de expo,

Greet Jaspers, 
volg haar via Facebook - beeld.be

Wat kan loopbaanbegeleiding
of een kunstzinnig traject jou bieden?

Wil je ook zicht krijgen op waar jij staat in je loopbaan of hoe jij jouw levensmissie (meer) vorm wilt/kunt geven? Onderzoek dan welke coachvorm bij jou past en contacteer me vervolgens voor een vrijblijvende kennismaking (30 min). 

Wat andere coachées en cursusten vertellen

Doorloop ook deze getuigenissen
 

Volg ons op