Veerle vindt bekrachtiging in haar levensmissie

15/11/2022

"Onze interactie bracht mij alles wat ik nodig had,
zonder op voorhand te weten wat dat was
", getuigt Veerle Koninckx. 

Veerle is een bekend Hasseltse schrijfster en levenskunstenares. Zo heeft ze in recente jaren meerdere Belevingsretraites voor volwassenen georganiseerd aan de Opaalkust, tal van crea kinderkampen begeleid, het boek 'Levenskunst voor kinderen van 3 tot 103 jaar’ en inspirerende kaartensets vol 'Lichtpuntjes' gepubliceerd.

In deze blog beschrijft ze haar zoektocht naar loopbaanbegeleiding en hoe dit traject haar ondersteund in het volgen van haar levensmissie.

Het juiste moment was aangebroken

Het echode al een half jaar met regelmaat in mijn hoofd: “Loopbaanbegeleiding … loopbaanbegeleiding … loopbaanbegeleiding … “ Ik liet het los want concretere info kreeg ik niet van LuLu.
Ik vertrouwde erop dat als het effectief de bedoeling was om een loopbaanbegeleid(st)er aan te spreken, ik ten gepaste tijde zou te weten komen wie de uitverkorene was. Ik ken immers een tiental loopbaanbegeleidsters en ik veronderstelde dat ze op 1 of andere manier allemaal wel een meerwaarde zouden kunnen hebben, maar de vraag was dus wie de meest juiste persoon voor mij was.

Onze interactie bracht mij alles wat ik nodig had,
onder op voorhand te weten wat dat was

metaaldetectie zoekdag 2022Een paar weken geleden deed ik op een ochtend FB open en zag een bericht van Eliane Kunnen passeren met beelden van een schattenjacht en instant werd het glashelder dat zij de ‘juiste’ persoon voor mij was en dat ook het ‘juiste’ moment aangebroken was. Ik contacteerde haar.
Eliane en ik hebben elkaar al wel eens ontmoet en we zijn geconnecteerd via FB maar zo goed ken ik haar niet.

Extra mooi en ook bevestigend vond ik om achteraf te ontdekken dat er ‘Levenskunst’ vermeld werd bij de omschrijving van haar activiteiten. We hebben intussen onze 2 sessies van 2 uur achter de rug en onze interactie bracht mij alles wat ik nodig had zonder op voorhand weliswaar te weten wat dat was.

Het sparren oftewel ‘pingpongen’ met Eliane ging als vanzelf

Appreciative Inquiry - energiebouwstenen

Eliane is een veelzijdige, creatieve, levenswijze dame met een brede, realistische kijk op mensen en situaties. Het sparren oftewel ‘pingpongen’ met haar ging als vanzelf. We zagen en begrepen elkaar.
Ze hanteert ook uiteenlopende modellen om de situatie en de vragen die op tafel liggen te dienen. Van enggeestigheid is allerminst sprake; integendeel.

Zo blij dat ik ook hierin mijn intuïtie gevolgd ben en dat mijn weg naar Eliane & haar BronKracht  - What’s in a word?! - geleid heeft. Het heeft mij enorm bekrachtigd en nog eens extra in de kleurrijke verf gezet in welke richting mijn toekomst ligt. Dankbaar dankbaar DANKBAAR!!!! 

Over bijgevoegde foto ... uit een doosje vol lichtpuntjes

Lichtpuntje - jij bent mijn zonnewijzer

De allereerste keer dat ik bij Eliane thuis langsging om een doosje vol lichtpuntjes af te geven - dat is intussen járen geleden - viel de boom in haar voortuintje mij op. De boom was indertijd nog eerder klein. Ik vroeg of ik een aantal bladeren mee naar huis mocht nemen - dat mocht - en ik begon er bij thuiskomst mee te spelen. De bijhorende foto zou achteraf verwerkt worden in 1 van mijn doosjes vol lichtpuntjes nl. het doosje vol liefde.

Sindsdien was ik er niet meer geweest. Tot de start van dit loopbaantraject. 
Wat is diezelfde boom gegroeid!! En ik intussen ook, concludeerde ik. Mogelijk was het dan ook geen toeval dat onze slotoefening als vanzelf een menselijke boom opleverde.

Auteur: Veerle Koninckx,
levenskunstenares en schrijfster 
van het boek 'Levenskunst voor kinderen van 3 tot 103 jaar
(volg haar via Facebook)
 

Wat kan loopbaanbegeleiding
of een kunstzinnig traject jou bieden?

Wil je ook zicht krijgen op waar jij staat in je loopbaan of hoe jij jouw levensmissie (meer) vorm wilt/kunt geven? Onderzoek dan welke coachvorm bij jou past en contacteer me vervolgens voor een vrijblijvende kennismaking (30 min). 

Wat andere coachées en cursusten vertellen

Doorloop ook deze getuigenissen
 

Volg ons op