Make sacred space - Beeldkracht

19/02/2023
Ik ben altijd al gevoelig geweest voor de ruimte rond me. Heel kenmerkend voor mij vanuit mijn typelogie zowel vanuit de Taoïstische '5 Elementen' Water/Vuur/Metaal, als vanuit 'Human Design'.

Tijdens voorbereidingen voor workshops, een 1:1 coachsessie, ... moet de 'fengshui' en de 'logistiek' kloppen in de ruimte. Want een fijne stromende ruimte rondom me, brengt bewust of onbewust innerlijke rust, harmonie voor mezelf en de deelnemers. Ik word dan niet meer afgeleid door alle kleine irritaties rondom me. Als procesbegeleider vergroot ik zo mijn mentale bandbreedte waardoor ik een hogere 'kwaliteit van aanwezig zijn' heb. Ik kan dan beter gaan invoelen en intunen op wat er speelt in de groep.

"Your sacred space is where you can find yourself over and over again."  -Joseph Campbell

Tijdens mijn voorbereidingen voor het Intensive systemisch portret project voor Siets Bakker. Vind ik mezelf dan ook dankbaar kleine altaars opbouwen in mijn praktijkruimte die aansluiten bij het systemisch werk en het eren van het voorouderveld. 

En als beelddenker werkt die beeldkracht sterk.
​Ik voel me gesteund.
Volg ons op