Brainspotting

Laat je blik je leiden naar innerlijke transformatie!

​​"Where you look, effects how you feel" - David Grand PhD ​

​Creëer ruimte in hoofd en lichaam
voor meer welzijn en betere prestaties

Als gedreven (levens)kunstenaar, artiest of ondernemer streef je voortdurend naar groei en optimalisatie. Maar wat als onbewuste trauma's je breinpotentieel saboteren?
​In de psychologie wordt de term trauma gebruikt wanneer iemand na een schokkende gebeurtenis blijft steken in gevoelens van angst, woede of eenzaamheid. Dit kan ook na een intense ervaring in werk en leven, zoals ook : burnout, onterecht ontslag, pesten, ongeval, etc ...
 
Brainspotting is een beproefde methodiek die door steeds meer psychologen, rouwconsulenten, diëtisten, kinesisten, ea hulpverleners wordt ingezet in synergy met hun vakgebied! Deze innovatieve methode die gebruik maakt van oogposities om de bronnen van  stress en vastzittende emoties te lokaliseren in het limbische brein, te bevrijden en verwerken.

Vanaf 2024 integreer ik deze extra tool in mijn werking en individuele coachsessies.

Wanneer kan Brainspotting ondersteunend werken?

Brainspotting kan effectief ingezet worden zowel om klachten te verminderen, als je kwaliteiten en zelfvertrouwen te versterken die een gezonder, gelukkiger en succesvol leven bevorderen, waaronder:

  • stress ondernemerZelfhulp en Eerste Hulp bij Stresslees blog
  • Stress en burn-out: Verminderen van stress, piekeren en slaapstoornis
  • Mentaal en emotioneel welzijn: Loslaten mindfucks en oude patronen, keuzestress, faalangst, uitstelgedrag, perfectionisme, ... 
  • Prestatieverbetering: Verhogen van focus, zelfvertrouwen en mentale helderheid
  • Natuurlijk leiderschap: Bevordert je zelfbewustzijn en emotionele veerkracht 

 
Voor wie is Brainspotting?

​​Brainspotting is geschikt voor:
  • Iedereen die zich van belemmerende patronen wil bevrijden om voluit en onbevangen in het leven te staan
  • Kunstenaars die hun creativiteit verder wil ontdekken en zichtbaar in de wereld willen zetten
  • Artiesten, performers en sprekers die meer authentiek en zelfzeker op een podium willen staan
  • Leidinggevenden die zelfzeker keuzes willen maken en veerkrachtig in hun functie willen staan
  • Ondernemers die beter willen omgaan met werkonzekerheid, kritiek, hoge verwachtingen en veranderingen

Wat kan je verwachten?

De effecten van Brainspotting verschillen per persoon en problematiek. Sommige cliënten ervaren al na één sessie een significante vermindering van klachten, terwijl anderen meer sessies nodig hebben om dieperliggende trauma's te verwerken.
 
Brainspotting kan complementair ingezet worden langs oa loopbaanbegeleiding, systemisch werk of gecombineerd worden met kunstzinnig werkvormen om je creatieve expressie te bevorderen, je proces te verdiepen of de kunstenmaker in jezelf meer ruimte te geven!
 

Non-verbaal proceswerk in een veilige bedding

Holding space for you to be you - Bij een behandeling volg ik het zelfregulerende systeem van de cliënt. Als begeleider creëer ik een veilig frame of bedding vanuit Holding Space.

Ik volg de golven van je proces, ben mindful en ondersteunend aanwezig waardoor stapsgewijs (oude) pijn, verdiet, frustratie, .. in beweging kan komen en in golven en laagjes kan losgelaten worden. We crëeren op deze wijze samen ruimte in je brein en lichaam. Het is magisch wat zich mag tonen, als we het innerlijke proces verwonderen durven volgen.

​Ben je klaar om de kracht van Brainspotting te ervaren?

Meer informatie:

* Met deze Affiliate links krijg ik een kleine vergoeding voor mijn doorverwijzing. Alvast bedankt om mijn werking te steunen.

Disclaimer

Deze eerstelijnszorg informatie is bedoeld voor volwassenen die openstaan voor proceswerk in stressvolle periodes. Bij twijfel, ernstige en chronische klachten contacteer je altijd eerst je huisarts. Voor diepgaandere trauma's blijf ik doorverwijzen naar huisarts en mijn netwerk aan gespecialiseerde professionele hulpverleners. Weet dat steeds meer kinesisten, psychologen en traumatherapeuten Brainspotting inzetten in hun werking, én vanuit hún veld van expertise.
 
Volg ons op