Ervaringen & Getuigenissen


Herwonnen zelfvertrouwen, verhelderende inzichten

De ruime bagage, wijsheid en eigen ervaringen van Eliane, maken dat ze een goed buikgevoel heeft en interessante linken kan leggen.
Het is voelbaar dat ze klantgericht begeleiding en advies op maat geeft.

Het Bezielingsspel was een hart openende en stimulerende afronding van mijn loopbaantraject.  Met herwonnen zelfvertrouwen en verhelderende inzichten kan ik verder aan de slag.

Dank je wel!  - Stéphanie K., Maatschappelijk Assistent & Vrijwilligerscoach van doelgroepmdw.

Top
Mijn zielenweg herinneren dankzij Bezielingsspel

Het Bezielingsspel is een spel in samenwerking met mijn ziel. Ik hoef niet te denken, ik kan en mag heel veel voelen. Wat vooral zo inspirerend was, is dat het simpel en eenvoudig is terwijl er duidelijk vernieuwende innerlijke processen op gang komen. Je 'weet' duidelijk waar het om gaat in het zielenleven. 

De sessie begon met het helder krijgen van mijn thema adhv kleurkaarten. Ik voelde al dadelijk een positieve stroming van aha momenten. Dichter bij jezelf komen via kleur, water, aarde, lucht en vuur.

Tijdens het bezielingsspel werd tijd genomen om de processen z'n weg te laten gaan en toch was alles binnen de voorziene tijd afgerond.

Een sessie waar ik ook thuis nog intens bezig blijf met wat er aangeboden wordt.
Deze bewustzijnscoaching met het Bezielingsspel heeft me mijn verlangen helpen verhelderen en raakt me diep in mijn ziel. - Greta M.

Lees volledig getuigenis in Blog
 

Top
Systemische popjes schilderen met intentie

Sereniteit
Duurzaamheid
Creativiteit
Professionaliteit


Met deze ingrediënten zorgt Eliane voor een gezellige en leerzame workshop. Ze zorgt voor de nodige begeleiding en tools, zodat je met een mooi resultaat naar huis gaat.

Een aanrader voor al wie graag systemisch werkt!
Wat je aandacht geeft krijgt waarde!


Sofie Hermans, HR professional & systemisch coach

Top
Trots op mijn Systemische Tribe!

De 'Systemische popjes schilderen' workshop was echt samen genieten, en voor iedereen die een systemische opleiding heeft gevolgd een aanrader! We gingen volledig in overgave en genoten van de sfeer, onze kunst, de ruime keuze om onze eigenheid in ons werk te leggen en de deskundige begeleiding van Eliane. 

Met trots heb ik dan ook mijn Tribe toegevoegd op mijn linkedin pagina… als dat geen kleur bekennen is! Ze hebben intussen als representant opgetreden bij een drietal coachingsessies en een sfeerfoto van een geslaagde dag.

​Kris Vanhoof, Systemisch Professional @ Kon-KiKi

Top
Systemische Professionals in Beeld

Najaar 2023 - Tijdens de 2e Systemische Intensive olv Siets Bakker heb ik wederom 9 systemische professionals mogen ont-moeten en een systemisch portret creëren als onderdeel van hun groeitraject. Ik ben dankbaar om op deze wijze Kunstzinnig Dienstbaar te zijn.

Martje:​ 
Het portret raakt me en krijgt een ere plekje in huis. Dankjewel voor het vatten van mijn ziel.

Robine: 
Bedankt voor dit prachtige portret. Het beeld heeft me de afgelopen dagen wel bezig gehouden, het kwam telkens even naar boven. Ook de woorden erbij, de kleuren, de ervaring. Het werkt dus nog lekker door! Een bijzondere ervaring met een blijvende herinnering.

Sanne: Ik herken mezelf, mijn moeder en grootmoeder in dit portret, en kijk er met veel liefde naar. De warme kleuren, de woorden, de ogen, de vormen, de sfeer.

​Kelly: Dank je wel voor de inzichtgevende vragen. Ondanks het kunstwerk schoonheid uitstraalt, moet ik wennen aan de asymmetrie in het schilderij. Ik hou namelijk heel erg van symmetrie - dat is heel erg terug te zien in mijn omgeving en tattoo’s. Lekker die stretch uit de comfortzone!

Top
Systemisch portret als spiegel

Voorjaar 2023 - in opdracht van Siets Bakker mocht ik 9 systemisch portretten schilderen van professionals als onderdeel van hun next level groeitraject. Tijdens een individueel kunstzinnige reading met systemische afstemming is er een unieke visuele momentopname ontstaan als spiegel voor professionele en persoonlijke groei.

Siets Bakker @Rake Vragen
De portretten die je gemaakt hebt voor de 'Systemisch Intensive', zijn van grote schoonheid en waarde. In elk portret was veel te zien. Hoe langer we ernaar keken en mee resoneerden, hoe meer er zichtbaar was ... ook voorbij de kleur en vorm. De kwaliteit van je werk was heel steunend en heeft veel diepgang gebracht. Dank je wel hiervoor.

Karin Groenenboom @deinspiratieboom.nl
Eerst even slikken, later nog een traan en nu iedere keer als ik naar het portret kijk, voel ik een diepere laag, ik voel en zie andere dingen. De woorden raken me. Confronterend en inspirerend. Ik voel de verbondenheid met mijn vrouwenlijn, loyaliteit naar wat niet mag worden gezegd/gehoord/gevoeld en gezien.

Top
De verschillende lagen van mijn ziel en zijn (h)erkennen

Febr 2023 - Samen met Leen Heusdens, integrale vroedvrouw en trauma therapeut, blik ik terug op haar ervaring en hoe haar twee 'Systemisch Portretten' tot stand gekomen zijn. De ene is een momentopname van haar als zorgzame moeder de veel ballen in de lucht houdt. Het ander vormt een zielsportret of soulpainting doorheen levens heen. 

Een 'Systemisch Portret' is een kunstzinnige reading van de systeemenergie die ik als kunstzinnig coach ontmoet. Via een online coachgesprek ontstaat er een energetisch portret dat weergeeft wat er op dat moment speelt in je (werk)leven terwijl je verbindt met een voedende kracht, zoals bvb je voorouderveld of een andere Groter Geheel. Een systemisch portret resulteert vaak in een rakend, intiem en gelaagd portret dat in de tijd daarna zijn boodschappen en teachings in zijn eigen tijd vrij geeft.

Bekijk videogesprek via mijn YouTube kanaal @ElianeKunnen
> lees blog rubriek: Kunstzinnig Systemisch Werk

Top
Uitgenodigd om in vertraging te gaan en de kunstenaar in mezelf te laten floreren

De 2daagse Touch Drawing  bij Bronkracht was voor mij weer heerlijk ontspannend en verrijkend.
Dankzij een mooie wijze spirituele en toch 'voetjes op de grond' meditatie word ik telkens weer uitgenodigd om in de vertraging te gaan, waar diepe inzichten en diepe persoonlijke processen kunnen gebeuren.

Eliane slaagt erin om mijn innerlijke criticus gerust te stellen, zodat ik me volledig kan overgeven aan het creatieve proces en de kunstenaar in mezelf laat floreren. Los van het resultaat, mijn ego even rust gunnen, zodat ik helemaal in de diepte kan duiken. Volledig in overgave kunnen dan beelden ontstaan die later betekenis krijgen. Wat heerlijk toch om telkens weer in een warme groep deepdivers met een artistiek randje elkaar te mogen dragen in ons persoonlijk ontwikkelingsproces.

Bedankt voor de fijne dagen en de vriendschap.
Kris Vanhoof, senior systemisch & leiderschap coach bij Kon Kiki, Natuurlijk Leiderschap

Top
Tot in je Bron geraakt worden

Wanneer je vanuit je HART & ZIEL
(terug) mag voelen en creëren…
Wanneer jouw innerlijk KOMPAS &
jouw BRON (terug) aangeRAAKt mag worden
Wanneer je (terug) mag VERBINDEN met diepere lagen in jezelf (en de ander)
Wanneer je SCHADUWkanten ZICHTbaar worden en mogen verZACHTen in GEDRAGENheid
Wanneer de Deva’s komen meespelen
Wanneer veel duidelijk wordt…
Wanneer je je LICHT (terug) mag laten schijnen

Touch Drawing, een prachtige techniek:
uit je hoofd komen, terug zakken in je lijf
creëren met beide handen, beide hersenhelften terug in balans, het on(der)bewuste bewust maken,
een zacht helingsproces in gang zetten, vertrouwen op het niet weten ... en voelen dat het Veilig is

Dank je wel aan de groep gelijkgestemden prachtige vrouwen en in het bijzonder aan Eliane Kunnen voor de fijne begeleiding en for Holding Space. - Agna Robijns

Top
Touch Drawing, een reis van hoofd naar hart

Wat heb ik heerlijk genoten om bezig te zijn met kleurcombinaties, texturen zien ontstaan en me helemaal te laten verrassen door de techniek. 
De cursus was mooi opgebouwd aan de hand van van spirituele kaarten, Maya astrologie etc, een lekkere hap en drankje tussendoor... Eliane is van alle wanten thuis om je tot zelfkennis te brengen!

Aanvankelijk moest ik afkicken van mijn ego die prestatiegericht en kritisch was. Ik moest en zou 'iets zien' in de afdrukken. Stilaan ontstond er verbinding tijdens het contact met zijdepapier en ik kreeg te zien wat er werkelijk mocht gezien worden: oud verdriet kwam naar boven. Fijn om tijdens mijn innelijke reis Eliane's warme aanwezigheid te ervaren en ik de nodige duiding kon ontvangen. Ik ben naar huis gegaan met vele mooie zijdeprints en Zijnsinspiratie om mee aan het werk te gaan in de academie!

Bedankt Eliane, voor deze bijzondere ervaring!
Lieve Van Damme

Top
Siets Bakker, systemisch expert

De systemische portretten die je gemaakt hebt voor het 'Systemisch Intensive' traject, zijn van grote schoonheid en waarde. In elk portret was veel te zien. Hoe langer we ernaar keken en mee resoneerden, hoe meer er zichtbaar was ... ook voorbij de kleur en vorm. De kwaliteit van je werk was heel steunend en heeft veel diepgang gebracht. Door sommige deelnemers als een hoogtepunt ervaren in het traject! Dank je wel hiervoor.

Siets Bakker,
Systemisch professional, Organisatie nerd,
Keynote speaker en auteur van oa Rake Vragen, Systemisch Wijzer, ...

Top
Een gelaagd portret

Bedankt voor het bijzondere portret dat je van me maakte. Ik heb de tijd genomen om er aan te wennen, alsof ik er een relatie mee heb op te bouwen.

Ik zie er mijn jongere zelf in, maar ook mijn grootmoeder, mijn overleden zoon, mijn aura, mijn verlangen, mijn licht … en zoveel meer.

Doordat mijn gezin er nu ook met een ‘brede blik’ naar kan kijken, maakt dat het mijn hart nog meer raakt. Als een intiem en kostbaar geschenk kijk ik er met een milde glimlach naar met het besef dat we niet alleen zijn.

​Benedikte Demeestere, Bedrijfspsycholoog bij BeCoach.be

Top
Verbondenheid met de vrouwenlijn

Mijn systemisch portret staat ingelijst naast de foto van de oma van mijn moeder.
Verbondenheid met de vrouwenlijn, loyaliteit naar wat niet mag worden gezegd/gehoord/gevoeld en gezien.

Eliane is een fijn persoon, ze stelt je gelijk op je gemak. De tijd vliegt, terwijl zij aan het schilderen is. Uiteindelijk een prachtig resultaat.

Eerst even slikken, later nog een traan en nu iedere keer als ik naar het portret kijk, voel ik een diepere laag, ik voel en zie andere dingen.
De woorden raken me. Confronterend en inspirerend.

Karin Groenenboom
Senior coach, teamcoach en trainer bij deinspiratieboom.nl

Top
De systemische coaching en bijhorend portret vormen een beklijvende ervaring.

Door de stem van Eliane, haar manier van veilige sfeerschepping, het voelen van de verbinding met mezelf en mijn voorouders langs beide kanten kwam ik snel en een diepe laag, een groots draagvlak en gevoel van gedragenheid. Ik kan dat nu snel terug oproepen om ermee in contact te staan.
De systemische ‘Rake Vragen’ en de intuïtieve tussenkomsten van Eliane tilden het geheel naar een hoger niveau. Deze online ervaring gaf me een heldere kijk op de ’struggle’ in het alledaags reageren.
Door een waarderende bril op te zetten kom ik op een natuurlijke manier op mijn plaats in de systemische fontein en voel ik het stromen waar het al jaren vast zit.

Met oprechte diepgaande dankbaarheid kijk ik terug op deze bijzondere ervaring met een portret dat me laat herinneren.


Sabine Berghs - diepzielduiker

Top
Heling van de voorouderlijke lijn

Het was een krachtige unieke 'online' ervaring. Aan de hand van enkele systemische 'Rake Vragen' werd ik mij bewust van oude issues die mijn doen en laten vandaag de dag nog steeds beïnvloeden. Tenslotte reikte Eliane mij enkele tools aan die ik kan gebruiken bij het proces van aanvaarding en heling, dat zich sedertdien in gang heeft gezet. 

Het portret van mijn jongere Zelf heb ik met een gouden lijst ingekaderd, en heeft alvast een zichtbare plaats in mijn meditatieruimte gekregen.

Nadine Bosmans, zinzoeker.

Top
Systemisch Portret raakt wezenlijk

Een systemisch portret is
meer als een kunstwerk,
meer als een plaatje...
Het is een beweging in de tijd
naar achter en naar voor
Tijdloos
verbonden met de ziel.

Anne-Marie Walgering de Walle
​Soulution Coaching Training & Consultancy
Rake Vragen

Top
Vedic Art bij Eliane laat mijn creatieve goesting terug borrelen

Ik kom uit een ingenieursfamilie, waar creativiteit pas gewaardeerd wordt als het praktisch en nuttig kan zijn, wanneer het een doel dient. Totdat ik deelnam aan de workshop Vedic Art bleef ik tijdens het schilderen worstelen met  het loslaten van mijn analytisch denken versus creëren vanuit mijn gevoel
De 17 principes van Vedic Art geven me elk op hun manier een toegangspoort naar mijn gevoelswereld. Dit samen met af en toe praktische of technische tips van Eliane, blijkt voor mij de gouden combinatie te zijn. 

In januari 2023 stel ik fier mijn eerste abstracte, gevoelvolle werken tentoon bij 'De Bottelarij' te Wellen. 
Lees meer in Greet's getuigenis over de uitdagingen op haar pad en expo van Vedic Art geïnspireerde werken.

Greet Jaspers, 
volg haar via Facebook - beeld.be

Top
Eliane's stille stuwende kracht heeft me in gang gezet

In 2018 kwam Eliane op mijn pad in een moeilijke periode in mijn leven. Tientallen jaren van rationeel en verstandig 'ingenieur' zijn hadden niet kunnen voorkomen dat ik op een donkere plek was aanbeland.

Eliane's stille stuwende kracht als loopbaancoach en haar overtuiging dat "de zoektocht naar jezelf altijd de moeite waard is", heeft me in gang gezet. Haar geloof in mij was er, toen ik dat nog niet voor mijzelf kon. Haar steun en kracht waren groot, toen ik dat nog niet voor mijzelf kon. Eliane weet als geen ander een veilige omgeving te scheppen waar gelijkgestemde zinzoekers zoals mijzelf zonder oordeel en in alle vrijheid kunnen ontplooien. Zo nam ik in 2019 oa de uitdaging aan om deel te nemen aan Bake Off Vlaanderen.

Lees meer in Greet's blog 

Greet Jaspers, 
volg haar via Facebook - beeld.be

Top
Beter filteren, grenzen stellen en keuzes maken

Loopbaanbegeleiding geeft me een beter zicht op mezelf. Lesgeven is mijn passie, maar ik krijg nu ook zicht op hoe ik beter filter, grenzen stel en meer bewuste keuzes maak voor een betere werk-privé balans.

Bij Eliane kan ik mijn eigen taal spreken. Ze biedt via diverse kaders informatie en reflectieoefeningen aan. Ze luistert tussen de lijnen, en kan goed verwoorden wat ik voel. 

2022 - Kristel François, docent Bijzonder Lager Onderwijs

Top
Breed scala aan out-of-the-box oefeningen

Ik heb genoten van het overzicht en inzicht dat ik verkregen heb door het out-of-the-box denken en de creatieve oefeningen die Eliane aanreikt. Ze kan goed verbanden leggen tussen werk en privé gebeurtenissen. Samen hebben we een overzicht van mijn energiebouwstenen opgesteld als een soort persoonlijke handleiding voor mezelf.

Ik waardeer hoe Eliane de tijd neemt om de diverse aspecten samen met mij te onderzoeken. Ze gaat écht uit van wie ik ben als persoon en wat er speelt. Dit is geen vast afgelijnd traject, maar een persoonlijk op-maat proces. Haar ervaring is voelbaar.

2022 - Stefanie Lemkens, consulent dienstencheques

Top
Wat je 'stapsgewijs' aandacht geeft groeit.

Eliane gaf me een warme ontvangst en een veilig en vertrouwd gevoel. Ze gaat stapsgewijs te werk. Eliane heeft veel menselijk inzicht en inspireert me om met mezelf aan de slag te gaan.

Na het volledig loopbaantraject heb ik waardevolle inzichten ontdekt over wat ik wil, concretiseren waar ik naar toe wil, hoe ik dit kan aanpakken en wat ik kan meenemen om mijn doel te bereiken.

2022 - Birgit Beliën, admin mdw en mindfulnes coach/trainer io

Top
Gevatte, rake feedback om problemen concreet aan te pakken

De begeleiding was top!
Ik ben zo dankbaar hoe dit coachtraject me de mogelijkheid gegeven heeft om mezelf terug te vinden!

Eliane bood een goede structuur, gaf duidelijke handvaten en gevatte, rake feedback om problemen concreet aan te pakken. Ze is een zeer goede luisteraar en begeleidster, puur natuur, een vrouw naar mijn hart. We spreken dezelfde taal, wat het me makkelijk maakt om open over de dingen te spreken.

2022 - Annick Houbrechts, technisch bediende Openbare Werken

Top
Diepzielduiken in een overvloed aan tools, kennis en wijsheid

Wat een supergoede begeleiding! Ik kijk telkens uit naar de volgende sessie.

Eliane heeft zoveel verschillende tools, kennis en wijsheid, dat het steeds weer verrassend én verdiepend is om door haar begeleid te worden! Ze volgt mijn proces en kan er de vinger op leggen.

Al wandelend en tekenend ben ik tot waardevolle inzichten gekomen die me helpen anders naar mezelf en situaties te kijken. Het bezielingsspel met de persoonlijke visualisatie toont me hoe ik belemmerende patronen kan ombuigen. 

2022, Rosita Q., Administratief Medewerker

Top
Zicht op mijn sterkten en uitdagingen

Eliane is een zeer aangename, rustgevende coach met een enorme mensenkennis. Ze kan alles perfect, eenvoudig en duidelijk uitleggen.

Gaandeweg heb ik een beter zicht op mezelf, mijn sterkten en uitdagingen gekregen. De reflectieoefeningen met de beeldkaarten bracht me op korte tijd zoveel helderheid en inzicht! Het Bezielingsspel met de persoonlijke visualisatie helpt me meer tot rust te komen en versterkt mijn zelfvertrouwen.

2022, Kristina Sarkisian - Admin. mdw, Overheid

Top
Het heeft mij enorm bekrachtigd

Het echode al een half jaar met regelmaat in mijn hoofd. “loopbaanbegeleiding … loopbaanbegeleiding … “
Ik ben zo blij dat mijn intuïtie keuze me naar Eliane geleid heeft. Het heeft mij enorm bekrachtigd en nog eens extra in de kleurrijke verf gezet in welke richting mijn toekomst ligt. 

​Eliane is een veelzijdige, creatieve, levenswijze dame met een brede, realistische kijk op mensen en situaties. Het sparren oftewel ‘pingpongen’ met haar ging als vanzelf. We zagen en begrepen elkaar. Ze hanteert ook uiteenlopende modellen om de situatie en de vragen die op tafel liggen te dienen. Van enggeestigheid is allerminst sprake; integendeel. Lees haar volledige getuigenis in deze blog

2022 - Veerle Koninckx, Levenskunstenares en schrijfster van het boek ‘Levenskunst voor kinderen van 3 tot 103 jaar’.

Top
Een punt-lijn dagboek gestart

Dankjewel Eliane, ik beleef hier dagelijks plezier aan. Ik ben een punt- lijnkribbel dagboek gestart en vind het leuk, de gekste dingen mogen ontstaan, ik mag spelen, kijken, wachten, weer kijken, afwachten en dan bepaalde lijnen accentueren en zo ontstaat er telkens een mini kunstwerkje. Super. Dankjewel voor deze aanvullende info op je online Creatief Verstillen. Ik vind het heel waardevol.

Linda Croes,

Top
Diepzielduiken ... live én online

Creatief Verstillen: Live of via Zoom. Wat een diepe reizen en processen keer op keer.
... en eigenlijk biedt zo'n online workshop me meer voordelen dan live.  Ik kan in mijn eigen ruimte en energie werken zonder 'weer' voor anderen te gaan zorgen. Bovendien kan ik na de online sessie lekker mijn eigen creaspullen laten liggen om nog n uurtje door te gaan op mijn eigen tempo.
Leen Heusdens, vertrouwdevroedvrouwen.be

Top
Op woelige golven in een jaar vol veranderingen

Ik vond het zalig om met deze groep toffe dames op de woelige golven van deze tijd gedomineerd door Covid-maatregelen te mogen surfen! En dan nog onder de deskundige leiding van Eliane tijdens de online workshop Creatief Verstillen. Ik geniet er bovendien van om mijn eigen tekenmateriaal - dat soms al lang op een gelegenheid ligt te wachten in de kast - eindelijk te benutten en ermee te experimenteren in mijn eigen ruimte. Dank je wel!

Nathalie Vaes, docent Verandermanagement

Top
Touch Drawing, een proces

Super om me helemaal te laten gaan voor twee dagen Touch Drawing! En wat het brengt... ik voel mij vooral blij ...en wat het achteraf mij nog meer brengt ... inspiratie vooral als ik de tekening bekijk. Ik gebruik de tekening ook als focuspunt bij mijn dagelijkse meditatie ....die spreekt tot mijn ziel. De meditaties waren goed begeleid door Eliane en de workshop was ook duidelijk. Zelf wou ik volledig meegaan in het proces. Zonder denken, zonder willen begrijpen, want wat moet begrepen worden komt vanuit het niet denken en het niet begrijpen.
  
Nicole Reynders, Gastvrouw Het Buskruid, systeemopsteller & coach

Top
Healing Art laat puzzelstukjes samenvallen

Wat een reis.....wat een dag!!
Zo dankbaar dat ik mezelf deze belangrijke stap heb gegund. Zo diep geraakt door Eliane die als een warme doula bij me bleef in elke stap die ik nog een keer wou zetten zodat ik nu verder kan gaan.
Wat vallen puzzelstukjes dan in elkaar, wat krachtig werk is Healing Art. Dankbaar tot in het diepste van mijn zijn....
#herboren #thuiskomen #indalen #homeiswhereyoumakeit

Ann Bonneux - rouwbegeleiding

Top
Touch Drawing was een eye-opener en breaktrough

Deze driedaagse kwam voor mij op het allerbeste moment. Het heeft me zeer veel inzicht gegeven in mezelf. De tools die Eliane me aanreikte zijn voor mij van onschatbare waarde en getuigen van veel ervaring en inzicht. Ook uit mijn persoonlijke reis via touch drawing dook heel wat beeldmateriaal op. Een eye-opener en een breakthrough, zo ervaar ik deze retraite. Eindelijk, ik keek al lang uit naar dat ene puzzelstukje. My journey continues.
 
Carolien Damman

Top
Inzicht in hoe 'anders werken' aan mijn passie.

Waar baby's komen, veranderen jobs ook vaak mee, Eliane helpt je graag: bij deze zoektocht? Of is het de zoektocht naar jezelf?
Toen ik in 2011 dacht "nu is het goed geweest, ik ga in de GB aan de kassa zitten,..." Reikte ik mijn hand uit aan Bronkracht.
Ik leerde dat ik helemaal op het juiste spoor zit. Ik leerde dat een kar met 9 paarden ervoor TE hard werken is. Ik leerde veel !

Leen Heusdens, Integrale vroedvrouw Levenkracht - Vertrouwde Vroedvrouw

Top
Het blauwdrukcanvas vormt nu het zitmiddenpunt van mijn meditatieplek.

Ik vond het concept van de dans en crea dagworkshop 'Blauwdruk van je Ziel' door jullie beiden geleid zeer krachtig. Zeker voor herhaling vatbaar. Ik heb het blauwdrukcanvas als zitmiddenpunt gemaakt van mijn meditatieplek. Het voelt goed om daar op te zitten en te weten dat ik "verbonden" ben, "één" ben met mezelf. Véél dank!

Gudrun De Bruyne, Gudrun's praktijk

Top
Wandelcoaching, een meerwaarde voor senior coach

Het eerste deel van mijn loopbaancoaching traject betekende een meerwaarde voor mijn verdere weg: de beelden en de inzichten uit de oefeningen, opdrachten en het bezielingsspel blijven bij als richtingaanwijzers en ruggensteun.

Renilde Claesen, senior trainer, begeleider van teams en intervisie, personal en organisatiecoach

Top
Het Bezielingsspel getest en goedgekeurd door journaliste Inke Hutse!

... Wanneer het volgespeelde bord voor me ligt, sta ik ervan versteld hoe mijn blik op mezelf is veranderd. Het is plots kristalhelder dat ik mezelf heb laten ondersneeuwen. De negatieve ervaring van het ontslag heeft me mijn kwaliteiten doen vergeten. Het zal tijd vergen om deze ervaring te verwerken, zoveel is zeker.
... Op de vraag welk van de kaartjes op het bord aanvoelt als de eerste stap, wijs ik naar eentje dat gaat over scheppingskracht. Onder scheppen versta ik schrijven. Schrijven is de makkelijkste en meest natuurlijke ingang. ‘Schrijven zet dingen voor je in beweging, laat dingen stromen. Het is een behoefte die dicht bij je eigen krachtbron staat. Daar ligt je bezieling dus’, lacht Eliane warm.

Bron: Lees het volledige artikel in Psychologies magazine

Top
Intense veranderingen ... Mijn passie, mantelzorg- en werksituatie zijn nu beter in balans!

In januari 2018 nam ik het voornemen om de sleur in jobsituatie onder handen te nemen. De intense veranderingen die zich zouden aanbieden, had ik nooit verwacht. Ik was al bijna 9 jaar als poetshulp tewerkgesteld en bijna evenveel jaren inwonend bij mijn ouders als mantelzorger. Er volgden 4 sessies vanuit diverse invalshoeken, zoals: inzichtskaarten, woorden, tekenen, stenen, talenten bekijken, leefsituatie doorgronden, enz. Ook de rust, stilte en het zachte liefdevolle volledig aanwezig zijn van Eliane, zijn fantastische troeven om verandering toe te laten.
Mijn woonsituatie werd mijn eerste punt van aanpakken. Ondertussen woon ik alleen, heb mijn werk gereorganiseerd en de zorg voor mijn ouders met mijn zussen herverdeeld. Mijn bijberoep als edelsmid ga ik vervolgens verder uitbouwen, want daar ligt mijn hart, liefde en passie. En dat wil ik aan de wereld laten zien, vol gevoel. Dus als het kriebelt, vlieg er in, net als ik. Eliane zal er ook met hart en ziel invliegen.

Beatrijs Van Huyck, Edelsmid Vol Gevoel.

Top
Verbindend Communiceren teamdag ... met handvaten voor in de toekomst.

Doorheen het afgelopen jaar hebben we ingezoomd op onze teamwerking. We hebben ontdekt hoe belangrijk communicatie is! Niet alleen de inhoud ervan maar ook de manier waarop. Vandaar dat we op onze Teamdag een vorming hebben georganiseerd omtrent ‘verbindend communiceren’. De Iyo Yape Yurt van collega Josiane was hiervoor de ideale locatie!
Het bracht ons inhoudelijk een theoretisch kader met interessante tips en handvaten voor in de toekomst. We hebben leren stil te staan over welke strategieën we hanteren om bepaalde (onbewuste) behoeften te bevredigen. We hebben dit vandaag verkend vanuit eigen hobby’s of handelingen die ons gelukkig maken in ons leven.

Kim Vangelabbeek, Verantwoordelijke Wooncentrum - Tevona Oostheuvel

Top
Hoe vast je ook lijkt te zitten, de antwoorden om los te komen uit dit harnas bezit je zelf.

Eliane biedt je ruimte, stilte en veiligheid. Drie essentiële elementen om nieuwe ideeën te laten ontstaan. Ze geeft je de kans jezelf open te stellen voor de kracht van de natuur en jouw eigen bronkracht.
Ze gelooft erin dat: Hoe vast je ook lijkt te zitten, de antwoorden om los te komen uit dit harnas bezit je zelf. Dit maakt dat ze je op een diepere laag kan laten onderzoeken, dan enkel wat zich aan de buitenkant of aan de oppervlakte toont. Doordat ze je met deze intentie aan het werk zet, vergroot je zelfvertrouwen en ontstaan er prachtige creaties.
Topcoach, topmadame!

Katrien Janssen, Kindercoach & Kinderyoga bij Kusjes van de Zon

Top
Mij spreekt het holistische aspect en de eclectische integrale aanpak het meest aan

Geweldig welke inzichten het werken met kaarten en metaforen brengt!

Mij spreekt het holistische aspect en de eclectische integrale aanpak van Eliane het meest aan.
Zo'n loopbaantraject is zoveel meer dan ik verwacht had! Prachtig!

Martine, Opvoeder

Top
Doen, voelen én denken. Mijn situaties eens bekijken vanuit beide hersenhelften!

Ja, dit is het voor mij!

Deze intuïtieve ervaar-en-doe aanpak met wandelcoaching en kunstzinnige opdrachten,
n combinatie met de testen lijkt me optimaal.
Zo kom ik al doende dichter bij mijn gevoel,
én kan ik het toetsen met mijn verstand.

Doen, voelen én denken. Mijn situaties eens bekijken vanuit beide hersenhelften! Ik ga van start!

Karen, Criminologe

Top
Loopbaancoaching geeft Inzichten en tools voor het leven

Ik had geen idee hoe breed en diepgaand een traject loopbaancoaching bij Eliane kan gaan!

Met deze info krijg je echt inzichten én tools in handen voor de rest van je leven!

Sofie, verpleegkundige

Top
Fun en functionele teamdag

Eliane heeft ons Coneoteam een inspirerend teammoment bezorgd waarbij we de mogelijkheid kregen onszelf en de ander te ontdekken op creatief vlak. Een combinatie van fun én functioneel. Een moment om een mijlpaal te vieren en tevens afscheid te nemen van enkele collega.

We genoten van de gastvrijheid en de professionele aanpak die Eliane aan de dag legde. Het was alleszins een namiddag die me altijd zal bijblijven.

Nikki Janssens, CAW Limburg

Top
Intuïtief creatief terug connectie maken met iets in mezelf dat ik allang vergeten was.

Het volgen van een creatieve intuïtieve 2-daagse Touch Drawing workshop bij Eliane was voor mij terug connectie maken met iets in mezelf dat ik allang vergeten was dat het er was.

Eliane creeërde een veilige bedding om open te bloeien. Alles mocht er zijn.
Het gevolg was een hele carriereswitch en de stap naar mijn missie...

​Ik ben er zeker van dat onze ontmoeting zo moest zijn op dat moment in mijn leven. Ontzettend bedankt voor de dragende ruimte, het erkennen en het begeleiden met open hart.

Jessy Reners begeleid kinderen VeerKrachtig bij scheiding en rouw.

Top
Eliane neemt je mee in haar creatief werken met diepgang en grond-rust.

Eliane neemt je mee in haar creatief werken met diepgang, maar ook in de opzet van een tweedaagse zelf ontbreekt het niet aan originaliteit.

Ze heeft de competentie om vanuit een grond-rust je te prikkelen of even stevig te blijven staan. Ze stemt zeer goed af op de persoon voor haar en laat je ook veel ruimte voor je eigen proces.

Ga er naar toe gewoon zoals je bent, en vertrek met juist dat sprankeltje meer.


Leentje Rymen, psychotherapeut kinderen

Top
Eliane is als een lichtje in het donker ... die zorgde dat ik snel terug de weg vond.

Ondanks dat we beroepsmatig raakvlakken delen, brengt Eliane toch weer nieuwe dingen aan waar ik zelf terug inspiratie door kreeg.

Ze heeft me geholpen in het durven doorzetten en mijn eigen dromen te volgen ondanks tegenwind van buitenaf.
Als je op zoek bent naar een creatievere manier van loopbaanbegeleiding, al of niet in het groen, op zielsniveau, dan ben je bij haar op het juiste adres. 

In april 2018 ben ik mijn eigen praktijk gestart als dans- en bewegingstherapeut !

2018 - Christel Vermeerbergen, dans- en bewegingstherapeute @ Bewegen is Veranderen.

Top
Ik ontdekt mijn echte talenten! Nu zit ik zelf aan het stuur van mijn loopbaan.

Bart, 44 jaar - Ik wilde iets anders, maar hoe en wat? ... Ik werkte in een ongezonde omgeving met veel stof en lawaai en het werk was ondankbaar. Eliane hielp me zicht te krijgen op wat ik wel goed kan en graag wil doen. Met haar engelengeduld liet ze me altijd helemaal uitspreken, en dat kan bij mij wel even duren. Ze zocht mee uit welke cursussen ik kon volgen. Mijn vrouw moedigde me erg aan om mijn droom te volgen. Ook mijn toenmalige werkgever had begrip voor de situatie. Hun vertrouwen was voor mij cruciaal om de stap in het onbekende te zetten en te starten met een opleiding. ... Deze loopbaanbegeleiding heeft mijn leven sterk en in positieve zin veranderd. Ik ben een compleet nieuwe mens geworden, met meer zelfvertrouwen.

Bron:
2015 © Door VDAB ingezet in nationale pers ter promotie van Loopbaancheque. Open advertentie (pdf)

Top
Ik wilde echt naar de kern zoeken, zodat ik een juiste keuze kon maken.

​Kim, 39 jaar - Ambtenaar met bijberoep:
Het eerste loopbaangesprek met Eliane deden we al wandelend in de natuur. “In deze omgeving vielen alle prikkels weg en lukte het me verbazend snel om bij dat gevoel, waar ik zo naar hunkerde, te komen.” ... We zochten naar de ultieme combinatie van wat ik goed, graag en écht wil doen in mijn werk en leven. Voor Kim was het belangrijk om zowel haar mannelijke als vrouwelijke kracht te kunnen inzetten. Ik wilde echt naar de kern zoeken, zodat ik een juiste keuze kon maken.

... Voor de buitenwereld leek er niet veel te zijn veranderd, maar voor Mik was het effect van haar ingrepen gigantisch. “De promotiekansen die ik kreeg heb ik zeer bewust geweigerd. Ik legde mijn sterke kanten naast de functie en zag duidelijk dat het niet paste.” Ik kon aanvaarden dat investeren in mijn expertfunctie ook een carrière is. Ik hoef echt geen leidinggevende te worden. Deze beslissing gaf me uiteindelijk veel rust.” 

Bron © 2017-2018 - Werk met Zin - jobcrafting

Top
Het terug herkennen en voelen wat belangrijk is voor me, zorgde voor rust aan mijn binnenkant.

Els, 40 jaar - Zoekende moeder van 4 kinderen
... De eerste afspraak deden we al wandelend. Het werd een wandeling die alles in beweging zette. De omgeving biedt veel beelden die we koppelden aan hoe ik leef en wat ik doe.  ... Zulke metaforen hielpen me nadien te herinneren waar ik op te letten heb. ...

Eliane slaagde er bewonderenswaardig goed in om de juiste woorden te geven aan wat ik dacht en nodig had. Het terug herkennen en voelen wat belangrijk is voor me, zorgde voor rust aan mijn binnenkant. 

Bron © 2017-2018 - Werk met Zin

Top
Het groepsgebeuren is een sterk pluspunt.

Ik vond het groepsgebeuren een sterk pluspunt. Je hoeft niet op voorhand al een concrete vraag te hebben. De opdrachten in combinatie met elementen uit de natuur bevielen mij best! - Karel

Ik heb genoten van de interactie met anderen en de spontane begeleiding.
Sylvia Merckx, psychotherapeute

Top
Intuïtief konden we verbanden leggen

In een sfeer van openheid en ongedwongenheid heb ik weer een paar ferm fantastische mensen mogen leren kennen, en zijn we allemaal gezegend met nieuwe inzichten naar huis gegaan. Intuïtief konden we verbanden leggen tussen wat zich in de natuur aandiende, en het was mooi!
Melissa, psychotherapeute.

Door in de natuur te zijn en te werken met beelden en voorwerpen uit de natuur kan ik beter mezelf aanvoelen. - Hilde

Ik heb genoten van de positieve sfeer en de open vrije benadering van Eliane en haar beeldverhalen over bvb de monnik en de kom rijst, de levensboom, … spraken me erg aan. - Jessy

Top
Samen stilstaan in het nu.

Marie Paule vierde haar 70e verjaardag met een creatieve en zinvolle verrassingsworkshop met haar vriendinnen.  ... We kennen elkaar al zo lang en hebben het ‘goed met elkaar voor’... Maar we zijn niet gewoon om dit naar elkaar uit te speken. Dat Eliane hier de leiding in nam en dat rustig liet gebeuren was heel fijn!
Ook de gezellige locatie en tuin maakte het af ...’t weer zat niet 100% mee, maar dat stoorde niet. Eliane had het goed in de hand.
...met ons schilderwerkje thuis herinneren we ‘de groep’ en de mensen waar we ons goed bij voelen. De aanpak was ook: stil staan in het nu (niet denken aan wat gisteren was en wat we morgen nog van plan zijn...) ... een fijne herinnering.

Marie Paule en haar vriendinnen

Top
Vanuit een trouwe verbinding, zo kwetsbaar krachtig

Je was zo zalig ontspannen en vrolijk in je kracht tijdens de workshop Creatief Verstillen vorige week. Daar heb ik echt deugd van gehad om dat bij jou te zien. We hebben toch ook een heerlijke groep en je doet dat ook iedere keer weer zingevend en vanuit een trouwe verbinding zo kwetsbaar krachtig. Bedankt daarvoor! Voor mij ben je een echte leermeester in alles wat je bent en vooral ook niet bent, zo authentiek zoekend, zo intuïtief krachtig en vooral zo verbindend met jezelf, wij met onszelf, met de ander en het grote geheel. Daar kan je me steeds weer op zetten en daar ben ik je ontzettend dankbaar voor.

Sabine, kunstzinnig diepzielduiker

Top
Anderen meenemen naar diepgaande ontdekkingen

Als gastdocenten zagen we uitgebreid de werking van Bronkracht. Wat een weelde. Voor de trouwe “meedoeners” moet een heerlijke wereld opengaan, denken wij. Jouw initiatieven geven hun de mogelijkheid om een steeds maar dieper te graven in het innerlijke van hun wezen. Het kan alleen maar hun wijze van leven en zien gunstig beïnvloeden. Het is enorm belangrijk dat getalenteerde personen zoals jij er eentje bent, anderen meenemen op ontdekking van een wereld die achter de zichtbare ligt, het leven verdieping geeft en rijker maakt. Wij zijn echt blij jouw ontmoet te hebben en te kunnen samenwerken.

Roland Fonteyne en Brégy, Sumi-e levenskunstenaars
Zomer 2018 is Roland van ons heengegaan. Hij leefde mindful en voluit. Sumi-e was hierbij zijn leidraad.

Top
​Eliane laat je bij jezelf komen, om vanuit je bron te creëren.

Wie graag creatief bezig is en een meerwaarde zoekt ... wie op een creatieve manier dingen wil verwerken ... Een AANRADER!!!
​Eliane is een toffe coach, die je helemaal bij jezelf laat komen, om vanuit je bron creatief aan de slag te gaan. Ik volg de cursus al enkele jaren en ben super enthousiast!

Nele, kunstenaar & docent Plastische Opvoeding

Top
Eliane brengt mensen naar binnen, naar hun kern.

Eliane streeft er naar en slaagt er in mensen het beste uit zichzelf te halen. Ze brengt mensen naar binnen, naar hun kern. Vanuit die ontdekkingstocht exploreert ze samen met de coachée wat dit voor leven en werk betekent. Haar artistiek en creatief talent zet ze in door een rijke waaier aan creatieve interactievormen toe te passen. Groepen neemt ze op een gelijkaardige manier op pad. Naast passie ze ook blijk van veel deskundigheid.

Carina Thomis, trainer-coach

Top
Loopbaanbegeleiding heeft me geleerd dat mijn lichaam mijn raadgever is.

Eliane heeft veel voor mij betekend, zij heeft mij mijzelf weer laten zien! Er werd gekeken naar mijn mogelijkheden, kwaliteiten, normen en waarden en naar wat ik leuk vind. Het heeft me geleerd dat mijn lichaam mijn raadgever is. Dat ik mijn rust moet nemen om hiernaar te luisteren. Dat het is zoals het is, zonder te oordelen, en dat loslaten hierin belangrijk is. Verwachtingen kunnen voor teleurstellingen zorgen, dus verwachtingen ook bijstellen. - Ingrid, zorgverlener LO

Top
In de natuur kunnen de kronkels in je hoofd zakken naar je buik

Wat mij het meest heeft geraakt: hoe de natuur je een spiegel kan voorhouden, hoe net hetgeen er is je inzicht geeft in waar je mee worstelt, wat je ervaart en je ook een blik geeft op wat volgen kan, waar je heen wil, wat je richting mag zijn. Het meest verrassend vind ik hoe het echt werkt. Het is er in gaan, doen, ervaren, en zo bewust worden. Het is ook zoveel sterker dan erover praten of schrijven, het tijd geven, erover lezen,... Het is zo helemaal van mezelf, uit mezelf, maar ook de antwoorden en richting, het verwerken van, er bewust op gezet worden door te doen. Het laat de kronkels in je hoofd, die vaak ook blijven terugkomen en malen, zakken naar je buik. Het mag daar zijn en krijgt zo ook plaats en betekenis in je eigen pad. Ik zou het zeker daarom aanraden, om weer te leren ademen, om rustig tot jezelf te komen en door te doen, door in actie en zachte confrontatie gezet te worden door aanbod en begeleiding, door de ander, een stap verder te zien en bewust te kiezen, te zien wat volgt, wat je wil. - Sabine, lector HO

Top
Creatief verstillen betekent voor mij thuiskomen bij mezelf.

Creatief verstillen betekent voor mij thuiskomen bij mezelf. Met kleurpotloden, verf, klei,... geven we vorm aan onze verlangens, dromen, frustraties of andere emoties. Dit veruiterlijken van gevoelens geeft inzichten. Inzichten waarmee ik echt aan de slag kan gaan en waardoor ik stappen zet en mijn eigen veranderingsproces op gang breng. Creatief verstillen is MIJN maandelijkse namiddag waarop ik mezelf in het middelpunt KAN en DURF zetten, en zo mijn eigen ZIJN leer ontdekken.

Christel, alleenstaande moeder en diensthoofd.

Top
Verdiepen in datgene wat me soms verward

Bedankt voor de wijze levenslessen die je me hebt geleerd tijdens de creatief-leerrijke coachsessies. Ik heb veel van die sessies opgestoken en probeer nu en dan ook even stil te staan en te verdiepen in datgene wat me soms verward. - Véro, wereldburger straatartiest

Top
Het belang van álles toe te laten ...

Ik vond het op alle vlakken zéér geslaagd, qua locatie, gastvrijheid, lekker eten en begeleiding van jullie beiden. Wat een rijkdom dat jullie gedeeld hebben, écht vanuit het hart, zonder enige terughoudendheid. Dat heeft mogelijk gemaakt dat er zeer zacht, dragend en openend energieveld ontstond waarin alles mocht zijn, waar eenieder het voor haar heilzame en bruikbare kon uithalen en van waaruit vrijuit kon gecreëerd worden. 't Was simpelweg super! 
Ben met een heel voldaan en dankbaar gevoel huiswaarts gekeerd. 
En, wat blijft me vooral bij? Het belang van álles toe te laten, geen enkel gevoel of gedachte te onderdrukken, maar allemaal het te ontvangen als iets wat me dichter kan brengen bij mezelf. En dat ik niet in de virtue-trap mag trappen. - Ingrid, creatief therapeut

Top
If you can dream it, you can do it!

Ik heb erg waardevolle info van jou gekregen door de natuurcoaching ... Dit gaf mij enkele dagen nadien een concreet inzicht voor te nemen stappen. Je stelt de juiste vragen en vooral de visualisatie is een heel krachtig middel om met je gevoelens bij het gewenste resultaat te komen. 'If you can dream it, you can do it!' - Mieke

Top
Stilstaan helpt om verder te gaan

De wandelcoaching was echt tof en heeft al resultaat opgebracht. Om te beginnen heb ik op het werk minder uren aangevraagd en gekregen. En dit voelde héél goed ... Het begint te borrelen om andere dingen te doen ... en ja: rustig en op mijn tempo... Bedankt! - Chantale

Top
Loslaten wat ik niet meer nodig heb

De natuurcoaching van Eliane Kunnen nodigt je uit om uit je hoofd te komen en je zintuigen te gebruiken en te vertrouwen op je gevoel. De natuurelementen die ingezet worden tijdens de coaching brengen in beeld wat er speelt (dingen die je misschien wel al wist maar nog niet echt zag of voelde). Je krijgt een haarscherp beeld van zowel de situatie zoals die nu is, als de gewenste situatie. Eens je het zo duidelijk ziet en zo duidelijk voelt terwijl je er middenin staat, kan je niet meer ‘niet zien’. Bovendien moedigde Eliane me aan om de dingen die ik niet meer nodig heb los te laten. Zo krachtig! Bedankt Eliane! - Nathalie, perfectionisme coach

Top
Volg ons op