Natuurcoaching zet je loopbaan in beweging !

20/11/2018
Vooralleer mensen bij mij een loopbaanbegeleiding starten, hebben ze zelf al heel wat geprobeerd om hun situatie te verbeteren. Vaak lopen ze vast 'in hun hoofd'. Zien ze geen uitweg meer. Paniek!
Daarom nodig ik klanten graag uit voor een wandelcoaching bij de start van een traject. Tijdens onze wandeling is het makkelijker kennismaken en praten over de gevoelige of vervelende situatie. Coachées komen in een heel andere context of omgeving terecht waardoor er ook letterlijk 'anders' naar het probleem kan gekeken worden. De natuur, het gekozen pad, het wandeltempo, ... werken als spiegel voor de innerlijke beleefwereld.

Door opdrachten kreeg ook Miriam, die als verpleegkundige met hart en ziel in de zorgsector werkt, haar huidige en gewenste situatie helder. Kon ze de vinger op de wonde leggen die ze voorheen wel voelde, en maar niet helder kreeg. 

Myriam vertelt over haar eerste ervaring: " .. voor ik wandelcoaching echt gedaan had, leek me dit principe - in theorie - ook wel heel erg vreemd. Maar sindsdien heb ik nog nooit zoveel rond me gekeken, en omgeving en natuur 'anders' bekeken als nu. 
Momenteel (zie foto) voel ik mij zoals deze grote boom, met rondom me iedereen die ik ondersteunde: impulsief, naïef, nadenkend, ... zie ik me gebukt gaan onder de te grote verantwoordelijkheid om iedereen op te vangen en te steunen. Wat is zorgen voor? ..." 

Dit indringende beeld van hoe Myriam het NIET meer wil, zal als beeldtaal intuïtief mee bepalen hoe ze haar patronen én werksituatie een andere invulling wil geven!
Het gevoel van onafhankelijkheid en bewegingsvrijheid zetten de toon voor hoe ze haar situatie op korte termijn draagbaar kan maken. Hoe ze haar loopbaan wil omgooien op langere termijn. Wat ze nodig heeft om veerkracht te behouden. ... we zijn sterk gestart! Haar zelfvertrouwen heeft ze ondertussen hervonden!
Zo bijzonder hoe dit beeld, deze ervaringen in de natuur iemand in beweging kan zetten!

Heb je nood om al wandelend stil te staan bij jouw (werk)leven? 


Ik help je graag verder in regio Hasselt of Herk-de-Stad! 

Tot ziens!?
Eliane 

Volg ons op