Levenskunst en zingeving vinden op de golven van het leven

09/09/2018
"Geniet van de kleinde dingen in het leven.
Op een dag kijk je terug en besef je dat dit de grote dingen waren."  
Kurt Vonnegut

Sommige dingen wil je blijven koesteren omdat ze impact hadden, ... ook in kleine dingen.
Zo herinnerde deze foto's mij van de meditatieve wandeling die ik voor Samana CM te kuuroord Spa mocht begeleiden. Dit zal meteen het eerste artikel op mijn vernieuwde website zijn. Hier geef ik graag de toon mee aan van mijn herzien aanbod. Een sabbat komt als het nodig is, en laat je bewuster naar het leven kijken.

Levenskunst en zingeving zijn voeding voor lichaam en geest ... ook als het mentaal of fysiek 'ineens' of 'al een hele tijd' niet meer zo vlot gaat. Eind 2017 mocht ik voor Samana de spits afbijten van hun 'welzijns midweek' voor langdurig zieken met een zinspirerende wandeling. 

Met een groep 'vreemden' op een vreemde locatie stap je dan in zo'n midweek. De gasten, met voor ieder een persoonlijke vrijwilliger en een professioneel team van coördinator en verpleegkundigen. Iedereen moet nog iedereen en alles verkennen. Het onbekende verbind al snel in Wallonië. 'Wij zijn de groep Limburgers!' Goedgemuts zetten we samen de toon voor een zalig verblijf.


Het zorgcentrum ligt in een prachtige omgeving vol pure wilde natuur, levendig vol bronnen en stroompjes. Wat me toen en nog nu steeds raakt is, hoe ieder zorgzaam omgaat met elkaar: de gasten en hun nog onbekende buddies, het ondersteunend team van professionele vrijwilligers, de zorgvuldige voorbereidingen van het coördinerend Samana team, voor en achter de schermen; de aangepaste ruime accomodatie, de royale catering, ... aan alles is gedacht voor lichaam, hart en ziel.

Die eerste dag zijn we samen op zoek gegaan naar de betekenis van Levenskunst in hun leven.
Het werd een dag vol: ont-moeten, je eigen ritme aftasten, accepteren en volgen, genieten van avontuur in de kleine dingen, vertragen en verstillen in de natuur, diepgang ervaren, samen op weg met een traan én een lach. ... verbinden zoals het leven is. Een walk & talk die ieders essentie raakte.

Bedankt Samana CM voor deze hartverwarmend opdracht!
Eliane
Volg ons op