Vertragen of verdwalen

09/06/2019

Onze klimhortensia staat in dit seizoen weelderig in bloei aan onze voordeur. Een waar genot voor wie passeert of thuis aanbelt. Vaak ontstaat er dan ook een spontane babbel met mijn cliënt of bezoeker, bewonderen we deze gulle schoonheid die gretig door bijen welgevonden wordt.

Rustig aan, op eigen tempo

Deze bloemenpracht nodigt me op deze zondag uit tot stilstaan, reflecteren en filosoferen. In beeldtaal toont deze dappere klimmer mij heel wat levenswijsheid, levenskunst en levenslessen.
Je kunt namelijk ook rustig aan, op je eigen tempo weelderig in de schaduw opklimmen, groeien en tot bloei komen. Het hoeft allemaal niet zo snel, blits en in de schijnwerpers. Als ik bij mijn eigen aard blijf en gereserveerd in contact kom of mijn werk uitvoer, dan doe ik precies dat wat klopt voor mij en volgt er een natuurlijk verloop.
De valkuil is me laten verleiden door de 'mainstream', de heersende stroming in de samenleving, het gewenste sociaal gedrag, ... waardoor ik verdwaal van mezelf. Wie herkent dat niet?
De uitdaging is bewust stilstaan bij wat er nu nodig is, ... en vaak met vertragen en verinnerlijken tot gevolg. Mindful of bewust in het leven staan kan zo simpel zijn ... én tegelijk zo moeilijk.

Gesteund door een netwerk

De klimhortensia laat me ook herinneren dat een steuntje in de rug van een degelijk netwerk zeer welkom is.
Na onze enthousiaste aanplanting - zo'n 8 jaar geleden - hebben we gezien dat hij de eerste jaren maar moeizaam grip kon krijgen op de muur. We hebben dan ook een metalen netwerk toegevoegd, waardoor hij zich beter en permanenter kon hechten en ineens voluit kon gaan in zijn groei. Me in het leven en werk gesteund voelen door gelijkgezinden, zinzoekers en diepziekduikers, mijn tribe, ... geeft herkenning, bevestiging en aanmoediging. Zo'n klankbord en bad waar je gewoon mag zijn, kan zo'n deugd doen en versterkend zijn.

Moraal van het verhaal

Als we een plek vinden waar we thuiskomen,
... kunnen we op natuurlijke wijze groeien, ontwikkelen en bloei komen.
... mogen we onszelf zijn, met al onze perfecte imperfecties.
... vinden we innerlijke vrede en rijkdom. ...

Jouw feedback is welkom

Herken je jou in deze beeldspraken?
Hoe ga jij om met de mainstream volgen?
Wanneer voel jij je je verdwalen of juist gesteund?
Graag verneem ik jouw verhaal en aanpak.


Wees een lichtpuntje! ... zomaar, omdat het kan.

e-card lichtpuntje

Met woord en beeld verbind ik mensen met hun kern en met elkaar.
Via mijn gratis e-cards aanbod nodig ik jou uit om anderen te inspireren met een hartelijke boodschap. Omdat een lichtpuntje zijn, zo'n deugd kan doen ... en zó simpel kan zijn!
Verstuur nu één of meerdere e-cards verzenden naar familie, vrienden of collega's.
Je vindt er elk seizoen aangepaste quotes, beelden en metaforen. Enjoy! ;-)


Volg ons op